domingo, octubre 29, 2006

A Andorra també hi ha Burbuja Immobliaria

Andorra per la gent que hi ve de visita, es un poblet de gent rara que li dona per viure a les muntanyes, que tenen caldea i tabac molt barat. Per a la gent que ens quedem alla, es un trosset de pais que t'acabes estimant, però és com un fill d'aquestos que et donen problemes. Per una banda te l'estimes, però per una altra tens molta ràbia de que la seva vida no prosperi.

Un pais de sous cada vegada més precaris, lloguers mes cars que a Barcelona, inexistencia d'ajudes socials, pobresa tapada amb el que sigui per que els turistes no ho vegin. Gent que esta de pas, malvivint per estalviar una mica, un75% de la poblacio es estrangera, has d'estar 30 anys vivint per tenir la nacionalitat. Pero tot i aixi abans era un paradis als Pirineus, ara menjat per la corrupció, l'especulació i el diner negre d'una manera que fa que se t'encengui la sang de rabia...

Potser penseu que exagero, pero imagineu com seria la corrupcio a Barcelona o a tota Espanya si fos un paradis fiscal, com Andorra. Anecdotes i escandols en tinc per fer una enciclopedia...Pero el que fa mes rabia es que la gent NO FA RES.

No hi ha voluntat popular, sobretot pel fet que molta gent hem sigut i som inmigrants alla, i la gent esta aodrmida, esta amansida pel consumisme.

Pero

Avui m'ha arribat aixo d'una amiga que encara hi viu a Andorra:


Aquest mail va adreçat a tota la gent d'andorra que com jo, no es pot permetre comprar un pis. Soc un xaval de 26 anys, nascut a Andorra de pare andorrà i mare de Barcelona , porto desde els 16 anys treballant per una misèria de sou que em dóna per a pagar el lloguer i amb dificultat per a sobreviure. Si em paro a pensar en el futur veig que dintre de 10 anys estaré igual, ningú no mira a la gent treballadora, estem en un país fet per la gent amb calés, directors de banc, empresaris...tota aquesta gent diu que Andorra és un país meravellos, però i nosaltres que? Quin país deixarem als nostres fills? Amb els sous no arribem, no podem crear un futur on viure, formar una familia i jubilar-nos, el nostre unic consol es pensar que un dia ens anirem a Espanya, Portugal o qualsevol altre lloc on poder viure millor, pero i si aquest dia no arriba? A Espanya i a França, quan alguna cosa no funciona, la gent es mobilitza, surten al carrer, lluiten pel seu futur. Aqui callem i deixem passar els dies.

L'escut d'Andorra diu "Virtus, unita, fortior" Traduit significa les virtuts unides fan la força. Per què callem? Per què no unim les nostres virtuts i sortim a lluitar per una vida millor? Per que no fem servir el nostre dret a manifestar-nos? La veu la te el poble, la veu la tenim nosaltres, l'únic que pedim son pisos que podem pagar amb els nostres sous, ajudes socials als mes desfavorits, que la corrupció i la especulació deixin de jugar amb el nostre futur, QUE ELS POLITICS QUE PAGUEM ENTRE TOTS, TREBALLIN PER AL POBLE, NO PER LES SEVES BUTXAQUES!!

Si tu ets un dels que ens trobem en aquesta situació, lluita! Pel teu futur, pel futur dels nostres fills. Fem que ens escoltin, el 18 de Novembre a les 17 de la tarda surt i que escoltin la teva veu a la plaça del Poble


ENVIA AQUEST MAIL A TOTA LA GENT QUE CONEGUIS D'ANDORRA

I RECORDA

18 DE NOVEMBRE A LES 17H A LA PLAÇA DEL POBLE

SI TENS FEINA, TE LA SALTES

SI HAS D'ESTUDIAR, FAS UN PARON

PERO QUE ENS ESCOLTIN!!

(i com es diu a Barcelona, NO TINDRAS CASA A LA PUTA VIDA)



Si coneixeu a algui que conegui a algui que conegui a algun andorrà, sisplau, envieu.li aquesta convocatoria. Juro que no tinc paraules per describir l'emoció de veure com comença a despertar una societat que creia adormida...

Se m'oblidava:

AznarAznarAznarAznarAznarAznarAznarAznarAznarAznar

Ala

1 comentario:

Anónimo dijo...

Gracies per bloc intiresny